Miközben a csokoládék gyártóit egyre több adó sújtja – köztük a minőségi, magyar csokigyárakat is – a boltokat elöntötték az egyre gyengébb minőségű, olcsó szaloncukrok. A karácsony nélkülözhetetlen kelléke a szinte hungarikumnak számító szaloncukor. Minden tudatos vásárlónak érdemes azonban jobban odafigyelnie, hogy milyen szaloncukrot választ!
A különböző boltok, áruházak polcain hatalmas kínálattal találja szembe magát a vásárló advent idején, ha szaloncukrot keres, a legtöbben azonban csak egyetlen dologra koncentrálnak: az árcímkére. Az ár mellett azonban fontos szempont, hogy milyen összetevőket tartalmaz a karácsonyi édesség, főleg, hogy az utóbbi években a hazai üzleteket elöntötték a gyengébb minőségű, gyanúsan kedvező árfekvésű szaloncukrok.
A Bonbonetti az utolsó nagy hazai csokigyár, több mint 140 éves hagyományokkal rendelkezik, a nevéhez fűződik például az első gépesített, szaloncukorgyártás is. 2011-ben a Bonbonetti úgy döntött, hogy szaloncukrait, amelyek már korábban is magas beltartalmi értékkel rendelkeztek, a még magasabb minőség érdekében valódi csokoládéval vonja be. A tej- és étcsokoládéval mártott Bonbonetti szaloncukor család jelenleg hét ízben kapható: kókuszos, vajkaramellás, zselés, rumízű-mazsolás, marcipános, konzum, túrós-citromízű, valamint egy válogatás, amely a legkedveltebb ízeket tartalmazza. A szaloncukor szemek a karácsonyfa vagy az ünnepi asztal díszei is lehetnek elegáns megjelenésükkel.
Bonbonetti kókuszos szaloncukor
A Bonbonetti szaloncukrokat kívül valódi csokoládé, belül pedig természetes anyagok ízesítik, így például a kókuszos Bonbonetti szaloncukor 20% nagy szemű kókuszreszeléket tartalmaz. A kókuszos ízt kedvelőknek igazi csemege a kívül finom tejcsokoládéval bevont, belül ropogós kókusz reszeléket tartalmazó édesség.
Bonbonetti Nosztalgia vajkaramellás szaloncukor
Régi idők hangulatát eleveníti fel a selyempapírba és alufóliába csomagolt, különleges minőségű hagyományos termék. Tradicionális értékek jellemzik, prémium kategóriás szaloncukor. Az omlós, főzött vajkaramellából készült szaloncukrot kívül magas kakaóanyag tartalmú, különleges étcsokoládéval mártják.
A legismertebb, legkedveltebb szaloncukor íz. A citrom- és narancs ízű zselés szaloncukorszemeket kívül étcsokoládéval vonják be. Minőséget képviselő, megbízható hazai termék.
A Bonbonetti Csoport – több mint félezer embernek munkát adva – a hazai törvényi előírásoknak mindenben megfelelő termékeket gyárt, köztük olyan minőségi, valódi csokoládéból készült népszerű márkákat, mint a tibi csoki, a Cherry Queen praliné és a Bonbonetti. A Bonbonetti piacvezető szaloncukorgyártó vállalat, amely számára kiemelten fontos nemzeti értékeink, például a szinte hungarikumnak számító szaloncukor minőségének védelme.