Vállalati hírek » A Bonbonetti Csoport sajtóközleménye az aktuális ciprusi helyzettel kapcsolatban

A Bonbonetti nem off-shore cég

Az elmúlt napokban több médium is beszámolt arról, hogy Ciprus az egyik legkedveltebb off-shore célpont a hazai vállalkozások körében, s az országban zajló megszorító intézkedések kihatással lehetnek többek között a Bonbonetti Choco Kft.-re is.

A Bonbonetti Choco Kft. ezúton tájékoztatja a közvéleményt arról, hogy tulajdonosa nem off-shore cég, hanem egy Cipruson bejegyzett, a helyi törvények szerint adózó társaság, amely 10%-os általános nyereségadóval hasonlóan adózik, mint az 500 millió forint alatti nettó profittal rendelkező magyar társaságok.

A Bonbonetti Choco Kft. a Bonbonetti Csoport tagja, a tagvállalatok pedig Magyarországon gyártják és forgalmazzák minőségi termékeiket, így az adóbevételek is a magyar költségvetést gyarapítják. 2012-ben a Bonbonetti Csoport közvetett és közvetlen adó formában több mint 2 milliárd forintot fizetett be az államkasszába. A legkiemelkedőbb tételek a népegészségügyi termékadó, a munkavállalókkal kapcsolatos, béreket terhelő adók, járulékok, valamint a hozzáadott érték jellegű adók voltak. A Bonbonetti Choco Kft. a magyar jogszabályoknak minden tekintetben megfelelve végzi tevékenységét.  A vállalat könyvvizsgálója a KPMG Hungária Kft.

A Bonbonetti Csoport az elkövetkezendő években – köszönhetően a Roshen óriásvállalat tulajdonosi szerepvállalásának – mintegy 1 milliárd forintos beruházás keretében fejleszteni kívánja gyártókapacitásait Magyarországon, amely a tervek szerint új piacokat nyit és új munkahelyeket is teremthet.

A Bonbonetti Csoport – több mint félezer embernek munkát adva – a hazai törvényi előírásoknak mindenben megfelelő termékeket gyárt, köztük olyan minőségi, valódi csokoládéból készült népszerű márkákat, mint a tibi csoki, a Cherry Queen praliné és a Bonbonetti ostyák és desszertek. Piacvezető szaloncukorgyártó vállalatként kiemelt szerepet tölt be a szinte hungarikumnak számító szaloncukor minőségvédelme érdekében.

Budapest, 2013. március 21.

A Bonbonetti

Több mint 140 éves szaktudással a hátunk mögött ismerjük az emberek ízlését és igényeit, hiszen már 3 generáció óta készítjük a csokoládét.

Tovább 
  International Food Standard (IFS)
Version 6.1 November 2017
Product Scope 6: Confectionary