Vállalati hírek » Bonbonetti Csoport: elsők között a TFA csökkentésében

Magyarországon az egészségmegőrzés, a kiegyensúlyozott táplálkozás és az életminőség javítása érdekében elsők között hazánk legnagyobb csokoládégyára, a Bonbonetti Csoport csökkentette termékeiben az egészségügyi határértéknek megfelelő mértékre a transzzsírsavak arányát. Az édességgyártó az elmúlt években folyamatosan visszaszorította a magas transz- elrendezésű, egyszeresen telítetlen zsírsav tartalmú növényi zsírok használatát, az idei évtől pedig kizárólag a várható törvényi előírásoknak megfelelő alacsony transzzsírsav tartalmú növényi zsírt használ termékei előállításához.

A Cégcsoport az átállás során most is a fogyasztók érdekeit tartotta szem előtt, vállalva az új gyártási technológia bevezetését is, mindez jelentős beruházást, többletköltségeket igényelt, amely a hazai csökkenő piacon profitkiesést eredményezett.

A Bonbonetti a kormányzat egészségügyi céljait támogatva az Egészségügyért Felelős Államtitkárság által kidolgozott szabályozás előírásainak megfelelve tudatos vásárlásra ösztönzi fogyasztóit, ezzel is elősegítve a magas transzzsírsav tartalmú zsírok használata következményeként kialakuló szív- és érrendszeri betegségek, így a magas koleszterinszint és az érelmeszesedés kialakulásának csökkenését.

A Bonbonetti a termékei előállításához szükséges kakaóbabot ellenőrzött termőterületekről szerzi be, így biztosítva a fogyasztók számára a pozitív élettani hatásairól is ismert minőségi csokoládé fogyasztását.

Terméklista, további információk:

 

A Bonbonetti

Több mint 140 éves szaktudással a hátunk mögött ismerjük az emberek ízlését és igényeit, hiszen már 3 generáció óta készítjük a csokoládét.

Tovább 
  International Food Standard (IFS)
Version 6.1 November 2017
Product Scope 6: Confectionary