Vállalati hírek » Guiness rekorder óriás szaloncukor a Bonbonettinél

A Bonbonetti Csoport, hazánk legjelentősebb kapacitásokkal bíró csokoládégyára a világ legnagyobb szaloncukrát gyártotta le, s ezzel hívja fel a figyelmet a valódi csokoládé és a magas tápértékű anyagok, azaz a minőség fontosságára a szaloncukrok esetében is. Az óriás szaloncukor tömege több mint kétszáz kilogramm, melyből 20 ezer szaloncukor szem is kitelne, míg hossza 3 méter, s így egy 60 méter magas karácsonyfa ékes dísze lehetne.

Hazánk legnagyobb csokoládégyára szokatlan módszert választott arra, hogy központba állítsa a minőségi szaloncukrot: a világ legnagyobb szaloncukrát gyártotta le. A cég ezen feladatra kiválasztott dolgozói több heti munka után sikeresen megformáztak egy marcipánmasszát, melyet étcsokoládéval mártottak le, majd a hagyományos csomagolásnak megfelelően két végén rojtozott selyempapírba, s ezüst színű alufóliába csomagoltak be. Az így elkészült édesség összességében több mint 200 kg, s 3 méternél is hosszabb lett, melynek mozgatása is csak targoncával volt már lehetséges, mikor a rekord hitelesítése rendben lezajlott. A nagy szaloncukor éppen 20 000-szer nehezebb a hagyományos méretű testvérénél, s ha szeretnénk felakasztani egy karácsonyfára, akkor célszerű lenne egy legalább 60 méteres fát választani.

Természetesen erre nem kerül sor, hiszen a valódi finomságot jótékonysági célra ajánlja fel a budapesti cég, így sok, nehéz helyzetben lévő gyermeknek okoz ezzel is örömet a szeretet ünnepéhez közeledve.

This post is also available in English.

A Bonbonetti

Több mint 140 éves szaktudással a hátunk mögött ismerjük az emberek ízlését és igényeit, hiszen már 3 generáció óta készítjük a csokoládét.

Tovább 
  International Food Standard (IFS)
Version 6.1 November 2017
Product Scope 6: Confectionary