Vállalati hírek » Jelentős beruházások előtt a Bonbonetti

Európai márka lesz a Bonbonetti.

Idén tavasszal stratégiai szövetségi megállapodást jelentett be a Bonbonetti Csoport, az utolsó nagy hazai csokoládégyár és a világ 15. legnagyobb édességgyártó vállalata, a Roshen Confectionery Corporation.  Miután a Roshen Csoport az európai terjeszkedéséhez megkapta a szükséges ukrajnai versenyhatósági engedélyeket, immár az utolsó akadály is elhárult, hogy a Bonbonetti hivatalosan is a Roshen Csoport részéve váljon.

A Roshen a világ egyik legnagyobb, komoly piaci háttérrel rendelkező édesipari cége, több mint tízezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte, árbevétele közel 1,2 milliárd USD.  Hét édességgyárában több mint kétszázféle kiváló minőségű édességet gyárt, többek között csokoládét, cukorkát, kekszet, gyártási mennyisége jelentősen meghaladja az évi 400 ezer tonnát.

A stratégiai partnerség keretében tavasszal megkezdett termelési együttműködés eredményeként a Roshen már több gyártási területet érintő beruházásról döntött. A hazai gyártás fejlesztésére szánt egymilliárd forint értékű beruházástól a Bonbonetti versenyképességének növelését várja az új befektető.

A Bonbonetti hazai pozíciójának erősítésén túl az együttműködés révén lehetővé válik a már ma is közel ötven országban jelenlévő márka további terjeszkedése elsősorban az európai piacokon.   A Bonbonetti Csoport két nagy zászlóshajója – a szinte hungarikumnak számító piacvezető alkoholos praliné, a Cherry Queen és az utolsó Magyarországon gyártott nagy csokoládémárka, a tibi – előtt is új lehetőségek nyílnak meg a kooperáció eredményeként.  Ezen neves, már régóta nagy népszerűségnek örvendő márkák továbbra is a Bonbonetti budapesti gyárában fognak készülni. Ezeken túl a jelenleg leginkább csokoládés termékeiről ismert Bonbonetti a jövőben új édesség kategóriákban is piacra lép.

A tulajdonosi szerkezet átalakulását követően a befektető célja a magyarországi gyártóbázis fejlesztése, amely ez által új hazai munkahelyek létrejöttét teheti lehetővé a Bonbonetti Csoportnál.

A Bonbonetti

Több mint 140 éves szaktudással a hátunk mögött ismerjük az emberek ízlését és igényeit, hiszen már 3 generáció óta készítjük a csokoládét.

Tovább 
  International Food Standard (IFS)
Version 6.1 November 2017
Product Scope 6: Confectionary