A NÉBIH országos felmérése során az ellenőrzött csokoládék 3,5 százalékában talált hibát, leggyakrabban a jelölés volt pontatlan, illetve lejárt a minőségmegőrzési idő – mondta Pleva György, a Nébih Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője hétfőn, a Bonbonetti csokoládégyárban tartott sajtótájékoztatón.
Sánta Sándor, a Bonbonetti csoport vezérigazgatója – mint a tájékoztató házigazdája – a magyar édesipari piacot évi 190 milliárd forintban határozta meg, ebből cége 10 milliárd forinttal részesedik úgy, hogy a szaloncukor és a drazsépiacot vezeti, a desszertek és táblás termékek piacán pedig a második-harmadik helyen áll. A Bonbonetti csoport 2012 óta a Roshen csoport része, azóta 1,5 milliárd forint beruházást hajtottak végre Magyarországon. A Bonbonetti piacvezető szaloncukorgyártó vállalat, amely számára kiemelten fontos nemzeti értékeink, így a szinte hungarikumnak számító szaloncukor minőségének védelme, ezért csatlakozott a NÉBIH által indított felvilágosító kampányhoz, melyben három „nagykövet”, Pokorny Lia színésznő, Rákóczi Ferenc műsorvezető és Szilágyi Áron olimpikon segít abban, hogy hatékonyan közvetítsük a közérdekű üzenetet: az élelmiszerbiztonság mindannyiunk szívügye és egy kis odafigyeléssel tehetünk is érte.
Azon túl, hogy termékeink minőségét a hazai törvényi előírásoknak és normáknak megfelelően folyamatosan vizsgáljuk, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is rendszeresen ellenőrzi termékeinket. Így fogyasztóink biztosak lehetnek abban, hogy a Bonbonetti Csoport által gyártott és forgalmazott termékek megfelelnek a legszigorúbb minőségi és biztonsági követelményeknek.
A Bonbonettinél az elmúlt 140 év alatt olyan jelentős szakmai tudás, tapasztalat és technológiai know-how halmozódott fel, mely garancia termékeink kiváló minőségére. A legszigorúbb minőségi- és élelmiszerbiztonsági rendszerek szerint dolgozunk, termékeinket kizárólag megbízható, ellenőrzött alapanyagokból, magas minőségben állítjuk elő. Minőségbiztosítási rendszerünket 1998-ban kidolgoztuk és tanúsíttattuk ISO 9000-es szabvány (2003 óta: ISO 9001) szerint. Bevezettük és folyamatosan fejlesztjük HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerünket. Cégünk 2007-ben kiépítette, majd tanúsíttatta az IFS-, majd 2008-ban a BRC Nemzetközi Élelmiszer Szabványok szerinti integrált minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági rendszerét, amelyek aktuális verzióját minden évben tanúsíttatja a nemzetközileg elismert SGS tanúsító szervezettel.
A Bonbonetti – néhány termékére – megszerezte az UTZ tanúsítványt is, vállalva, hogy ezen termékei gyártásához kizárólag fenntartható módon termesztett kakaóanyagot vásárol, ezzel támogatva olyan gazdaságokat, amelyek a természet kincseit megőrzik a jövő nemzedékei számára, egyben segítik a csokoládégyártás alapvető nyersanyagának a hosszú távú és jövedelmező fenntartását.
A szakmai prezentációk után egy kis kóstolás és gyárlátogatás következett, ahol többek között a Bonbonetti egyik új beruházását, a felújított Cherry Queen konyakmeggy gyártósorát mutatták be.