Vállalati hírek » Sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Bonbonetti gyárban

 A NÉBIH országos felmérése során az ellenőrzött csokoládék 3,5 százalékában talált hibát, leggyakrabban a jelölés volt pontatlan, illetve lejárt a minőségmegőrzési idő – mondta Pleva György, a Nébih Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője hétfőn, a Bonbonetti csokoládégyárban tartott sajtótájékoztatón.

Sánta Sándor, a Bonbonetti csoport vezérigazgatója – mint a tájékoztató házigazdája – a magyar édesipari piacot évi 190 milliárd forintban határozta meg, ebből cége 10 milliárd forinttal részesedik úgy, hogy a szaloncukor és a drazsépiacot vezeti,  a desszertek és táblás termékek piacán pedig a második-harmadik helyen áll. A Bonbonetti csoport 2012 óta a Roshen csoport része, azóta 1,5 milliárd forint beruházást hajtottak végre Magyarországon. A Bonbonetti piacvezető szaloncukorgyártó vállalat, amely számára kiemelten fontos nemzeti értékeink, így a szinte hungarikumnak számító szaloncukor minőségének védelme, ezért csatlakozott a NÉBIH által indított felvilágosító kampányhoz, melyben három „nagykövet”, Pokorny Lia színésznő, Rákóczi Ferenc műsorvezető és Szilágyi Áron olimpikon segít abban, hogy hatékonyan közvetítsük a közérdekű üzenetet: az élelmiszerbiztonság mindannyiunk szívügye és egy kis odafigyeléssel  tehetünk is érte.

Sánta Sándor, a Bonbonetti Csoport vezérigazgatója megnyitja a sajtótájékoztatót

Azon túl, hogy termékeink minőségét a hazai törvényi előírásoknak és normáknak megfelelően folyamatosan vizsgáljuk, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is rendszeresen ellenőrzi termékeinket. Így fogyasztóink biztosak lehetnek abban, hogy a Bonbonetti Csoport által gyártott és forgalmazott termékek megfelelnek a legszigorúbb minőségi és biztonsági követelményeknek.

A Bonbonettinél az elmúlt 140 év alatt olyan jelentős szakmai tudás, tapasztalat és technológiai know-how halmozódott fel, mely garancia termékeink kiváló minőségére. A legszigorúbb minőségi- és élelmiszerbiztonsági  rendszerek szerint dolgozunk, termékeinket kizárólag megbízható, ellenőrzött alapanyagokból, magas minőségben állítjuk elő. Minőségbiztosítási rendszerünket 1998-ban kidolgoztuk és tanúsíttattuk ISO 9000-es szabvány (2003 óta: ISO 9001) szerint. Bevezettük és folyamatosan fejlesztjük HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerünket. Cégünk 2007-ben kiépítette, majd tanúsíttatta  az IFS-, majd 2008-ban a BRC Nemzetközi Élelmiszer Szabványok szerinti integrált minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági rendszerét, amelyek aktuális verzióját  minden évben tanúsíttatja a nemzetközileg elismert SGS tanúsító szervezettel. 

A Bonbonetti – néhány termékére – megszerezte az UTZ tanúsítványt is, vállalva, hogy ezen termékei gyártásához kizárólag fenntartható módon termesztett kakaóanyagot vásárol, ezzel támogatva olyan  gazdaságokat, amelyek a természet kincseit megőrzik a jövő nemzedékei számára,  egyben segítik  a csokoládégyártás alapvető nyersanyagának a hosszú távú és jövedelmező fenntartását.

A szakmai prezentációk után egy kis kóstolás és gyárlátogatás következett, ahol többek között a Bonbonetti egyik új beruházását, a felújított Cherry Queen konyakmeggy gyártósorát mutatták be.

Szilágyi Áron olimpikon

Pokorny Lia művésznő Cherry Queen-t csomagol

Rákóczi Ferenc műsorvezető végig mókázott

A Bonbonetti

Több mint 140 éves szaktudással a hátunk mögött ismerjük az emberek ízlését és igényeit, hiszen már 3 generáció óta készítjük a csokoládét.

Tovább 
  International Food Standard (IFS)
Version 6.1 November 2017
Product Scope 6: Confectionary