Vállalati hírek » Szalkai Nikolett a Cherry Queen márka Új Arca!

Hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező, utolsó nagy csokoládégyára, a Bonbonetti csoport, a csoki kóstolók mellett rendhagyó programmal várta idén mindazokat, akik ellátogattak az Édes Napok programsorozatára ez év szeptemberében. Idén rendezték meg ugyanis először a Miss Cherry Queen Csokoládé Királynőválasztást! A versenyre célja az volt, hogy megtalálják Magyarország legkedveltebb konyakmeggyének arcát, egy olyan hölgyet, aki kisugárzásával, szépségével, eleganciájával és stílusával méltó képviselője lehet a márkának.

A Miss Cherry Queen 2012. győztesének fotója nemsokára már a csokoládés dobozok dísze lesz. Riportunkban Szalkai Nikit és fotósát Debreczeni Zitát faggattuk, a fotózásról, hobbikról, no és persze a közelgő ünnepi készülődésről.

 Riport Szalkai Nikolettel – Miss Cherry Queen 2012.

Hogy telnek a hétköznapjaid azóta, hogy a Miss Cherry Queen döntőse lettél?

Amikor a legszebb 8 lány közé bekerültem nem gondoltam volna, hogy ennyi minden vár rám. Rengeteg programot szerveztek nekünk. Voltunk vitorlázni, megnéztük a Bonbonetti csokigyárat, sütemény készítettünk, divatbemutatókon vettünk részt, jótékonykodtunk, még konditeremben is voltunk (hogy le tudjuk dolgozni a sok-sok csokit, amit megettünk ). Szuper volt minden, nem győzöm megköszönni a szervezőknek. Amióta pedig megnyertem a versenyt, hívnak fotózásokra, hostess munkákra és nem sokára rajta leszek a dobozokon is, amit már mindenki nagyon vár.

Milyen visszajelzéseket kaptál a környezetedtől?

Rengetegen vannak még a mai napig is, akik gratulálnak, még ismeretlen emberek is, üzenetben főleg! De voltak néhányan, akik személyesen is odajöttek hozzám, amire nem számítottam. A családom és a barátaim pedig nagyon büszkék rám, támogatnak mindenben, amit nagyon köszönök nekik.

Látom, hogy egyre többet hívnak fotózásokra, modellmunkákra. Hogy érzed, szívesen foglalkoznál ezzel a területtel?

Igen, nagyon! Gyerekkorom óta csodálattal nézegetem a sok szép nőt a címlapokon, újságokban, tv reklámokban és divatbemutatókon. Egész életemben erre vágytam, hogy egyszer majd engem is láthassanak ilyen területeken.

Említetted korábban, hogy divattervezőként szeretnél a későbbiekben dolgozni, ehhez akár a modell szakmai jó kiinduló lehet, hiszen számos ismert divattervező munkájába beláthatsz ezáltal. Mit gondolsz?

Igen, ez így van. Egyre több helyre hívnak, ahol láthatom a divattervezők gyönyörű és különleges ruháit. Rengeteg ruhát rajzoltam már, és szeretném majd mindet, legalábbis a legtöbbet megvalósítani. Az egyik barátnőm már fel is kért, hogy a nővére esküvőjére én tervezzem meg a ruháját, aminek természetesen nagyon örültem.

Milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy Debreczeni Zita fog fotózni?

Nagyon örültem neki, hisz Zitát szuper fotósnak tartom. Az egyik közösségi portálon szoktam nézegetni az oldalát és nagyon szép fotókat csinál. Örülök, hogy ő fotózott, remélem lesz alkalmam még vele dolgozni.

Hogy érzed, mennyire tudtatok könnyedén együtt dolgozni?

Az elején kicsit zavarban voltam, mint minden fotózás kezdetén, de Zitának köszönhetően sikerült hamar feloldódnom. Azért is örülök, hogy ő fotózott, mert többször állt már a fényképezőgép túloldalán, és el tudta mondani,  mit hogyan csináljak.

Mennyire vagy elégedett az elkészült fotókkal?

Mint mondtam, Zita fotói nagyon szépek! Az elkészült sorozattal pedig nagyon meg vagyok  elégedve.

Miképp készülsz az ünnepekre?

Eléggé családcentrikus vagyok, így a karácsonyt otthon fogom tölteni, de a Szilvesztert, ha minden jól alakul, már Németországban fogom ünnepelni. A kedvenceim közt van ez a két ünnep, főleg a Karácsony mert a szeretetről és békéről szól. A családommal együtt szoktuk feldíszíteni ilyenkor az egész házat, különféle díszekkel és fényekkel, a karácsonyfát pedig december 24-én állítjuk fel.

 

Riport Debreczeni Zitával –  fotós

Honnan jött a fotózás szeretete?

Mindig is kreatív embernek tartottam magam, sokat rajzoltam gyerekként is, rajzfilm készítő szeretettem volna lenni. Ugyan mindez egy gyerekkori fellángolás volt, de felnőttként is kerestem magamnak valami kreatív hobbit, amit a fotózásban találtam meg, ami később szerelem lett

Mikor döntöttél úgy, hogy szeretnéd ezt a hobbit  professzionálisra fejleszteni?

Mivel a fotózás egy idő után kezdett egyre nagyobb szerelemmé válni, igyekeztem minél többet megtudni erről a szakmáról. 4 éve iratkoztam be az első tanfolyamra a Tripont Light Academy-re, ott annyira megszerették velem a fotózást, hogy eldöntöttem, diplomát szeretnék fotográfiából, amitől már csak fél év választ el.

Kiket/miket szeretsz a legjobban a fotózni?

Legjobban babákat szeretek fotózni. Imádok a közelükbe lenni, és róluk elkapott pillanatokkal, mindezzel pedig a szülőknek örömöt okozni.

Mi alapján döntöd el, hogy kit miként, milyen stílusban, milyen kompozícióban fotózol le?

Ezt előre megtervezni nem lehet, főleg egy kisbabánál. Ez inkább a véletlen műve. Fotózás közben látom és érzem leginkább, hogy kinek, mikor, mi áll a legjobban, és az adott szituációban kiből mit lehet legjobban kihozni.

 

A Miss Cherry Queen győztesével, Szalkai Nikivel könnyen tudtál együtt dolgozni?

Nagyon könnyű volt Nikit fotózni, hiszen gyönyörű lány, belőle nem volt nehéz kihozni a szépet. Profiként követte az utasításaimat, de szinte nem is kellett neki semmit mondani, magától is tökéletesen tudta, mi áll jól neki.

Mi volt az elkészülő képek koncepciója? Mit szerettél volna viszont látni a fotókon? Hogy érzed, elégedett vagy a végeredménnyel?

Szerettem volna, ha a tökéletes szépségét vissza tudom adni a képeken, és úgy érzem, sikerült is. Nagyon elégedett vagyok a képekkel!

Szereted a csokoládét? S ha igen, melyik a kedvenced?

Nem vagyok édesszájú, de ha csokoládét eszem, akkor biztos, hogy tejcsokoládét választok. Bonbonok közül pedig abszolút kedvenc a Cherry Queen.

Hogy készülsz az ünnepekre?

Imádom a karácsonyi készülődést, ezért minden téren igyekszem ráhangolódni az ünnepekre: süteményt sütök, lakást díszítek, karácsonyi vásárokba járok, és karácsonyi dvd-ket nézek a pici kis szabadidőmben is. Fotózások közben és otthon is legtöbbször karácsonyi zenéket hallgatok. Számos babafotózásom most karácsonyi hangulatban telik, hiszen a szülők ünnepi hangulatú fotókat szeretnének kisbabájukról, amit ajándékba adnak majd az apukáknak, nagyszülőknek. Így nálam teljes a karácsonyi érzés, hiszen otthon, és a munkában is körülvesz az ünnepi hangulat, amit nagyon élvezek.

 

A Bonbonetti

Több mint 140 éves szaktudással a hátunk mögött ismerjük az emberek ízlését és igényeit, hiszen már 3 generáció óta készítjük a csokoládét.

Tovább 
  International Food Standard (IFS)
Version 6.1 November 2017
Product Scope 6: Confectionary