Márkáink » Cherry Queen

A csokoládé és az alkohol társításának klasszikus mestere a francia születésű és magyar legendává vált Gerbeaud Emil, aki 1884-ben Budapesten telepedett le, s felvirágoztatta azt a cukrászdát, ami máig az ő nevét viseli. Ő alkotta meg a konyakmeggyet: sértetlen, kimagozott meggyet tartósított konyakban, köré étcsokoládét vont, s kis idő elteltével a cukor és az alkohol szomszédsága jellegzetes töltelékké oldódott. Ez a kívül ropogós, belül krémes csoda igazi hungarikum. Azóta sokfelé elterjedt, sok másolata született, de az eredeti ízharmónia, az étcsokoládé, a savanykás meggy és az édes, alkoholos töltelék hármasa utánozhatatlan.

A csokoládéburok alatt rejtőző, különleges, folyékony krém titka abban rejlik, hogy az alkoholos meggy a fondant krémet néhány hét alatt elfolyósítja. 1964-ben gépesítették az eljárást, melynek eredményeként megfordult a folyamat sorrendje: először a csokihüvelyt képezzük ki, majd ebbe kerül bele a meggy és az alkoholos krém.

1996-ban kapta a legismertebb, állandó minőségű konyakmeggy a Cherry Queen nevet.

A Cherry Queen a legnépszerűbb magyar bonbonmárka, a legkedveltebb alkoholos desszert. Nem csoda, hiszen ez a tradíciók tiszteletben tartása mellett mindig megújulni képes bonbon több, mint egy különleges hazai büszkeség. Magában hordozza a hagyományok tiszteletét és a megajándékozott nagyrabecsülését. Kortól, nemtől és alkalomtól függetlenül különleges élményt nyújt fogyasztói számára.

A Cherry Queen jelenleg a szívdobozos csomagoláson kívül 3 féle kiszerelésben kapható.

 

 

 

 

This post is also available in English.

A Bonbonetti

Több mint 140 éves szaktudással a hátunk mögött ismerjük az emberek ízlését és igényeit, hiszen már 3 generáció óta készítjük a csokoládét.

Tovább 
  International Food Standard (IFS)
Version 6.1 November 2017
Product Scope 6: Confectionary