Márkáink » Cherry Queen

A csokoládé és az alkohol társításának klasszikus mestere a franciának született és magyar legendává vált Gerbeaud Emil, aki 1884-ben Budapesten telepedett le, s felvirágoztatta azt a cukrászdát, ami máig az ő nevét viseli. Ő alkotta meg a konyakmeggyet: sértetlen, kimagozott meggyet tartósított konyakban, köré étcsokoládét vont, s kis idő elteltével a cukor és a szesz szomszédsága jellegzetes töltelékké oldódott. Ez a kívül ropogós, belül krémes csoda igazi hungarikum. Azóta sokfelé elterjedt, sok másolata született, de az eredeti ízharmónia, a keserű csokoládé, a savanykás meggy és az édes, alkoholos töltelék hármasa utánozhatatlan.

Cherry Queen a legnépszerűbb magyar bonbonmárka, a legkedveltebb alkoholos desszert. Nem csoda, hiszen ez a tradíciók tiszteletben tartása mellett mindig megújulni képes bonbon több mint egy különleges hazai büszkeség. Kortól, nemtől és alkalomtól függetlenül meghatározó élményt nyújtva kerekedik belőle az a közös pont, mely magában hordozza a hagyományok tiszteletét és a megajándékozott nagyrabecsülését. Ezért lett a Cherry Queen a Bonbonetti Csoport egyik sikerterméke.

1996-ban kapta a legismertebb, géppel gyártott, állandó minőségű konyakmeggy a Cherry Queen nevet, amit azóta is változatlan, eredeti receptúra alapján gyártunk, csupán csomagolása újult meg, s a kiszerelések fajtái sokasodtak egyre.

A csokoládéburok alatt rejtőző, különleges, folyékony krém titka abban áll, hogy az alkoholos meggy a fondant néhány hét alatt elfolyósítja. 1964-ben gépesítették az eljárást, melynek eredményeként megfordult a folyamat sorrendje: azóta először a csokihüvelyt képezzük ki, majd ebbe kerül bele a meggy és az alkoholos krém.

 

A nagy múltú Cherry Queen 2011-ben új desszerttel jelentkezett, a háromféle ízben kapható Cherry Queen Passionnel. A meggyszemmel és marcipán, trüffel vagy diós krémmel töltött étcsokoládés bonbonok mindegyike garantálja a már jól ismert Cherry Queen minőséget és karakteres ízharmóniát. A Cherry Queen Passion család kifejezetten azoknak készül, akiknek nem mindegy, hogy milyen édességet esznek, és mit ajándékoznak. Mert minden egyes döntésükkel, még a csokoládé kiválasztásával is azt üzenik a világnak: különleges stílusom van! Ez a pralinédesszert ugyanis nem csupán édesség, változatosságának és különleges megjelenésének köszönhetően stílusunk kifejezője is. Átadása nem kötődik alkalmakhoz, lényege sokkal inkább az önkifejezés: most már a desszerted is rólad szól – elmondja milyen vagy.

Újdonságok

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Bonbonetti

Több mint 140 éves szaktudással a hátunk mögött ismerjük az emberek ízlését és igényeit, hiszen már 3 generáció óta készítjük a csokoládét.

Tovább 
  International Food Standard (IFS)
Version 6. April 2014
Product Scope 6: Confectionary